Hoppa till sidans innehåll

Sundsvall Cup

19 MAR 2014 10:41
I helgen som gick var det Sundsvall cup; cupen som avgörs i en enda stor hall med sju planer på konstgräs och matservering under samma tak.
  • Skapad: 19 MAR 2014 10:41

Westermalm åkte dit med sex lag, två F00-lag, två F03-lag samt P-00 som delades upp i två lag, där de födda 01 bildade ett eget lag och spelade i pojkar C tillsammans med fem killar födda 02.

Alla lagen hade sina gruppspelsmatcher samlade på lördagen, med 00-tjejernas första match redan klockan sju på morgonen och sista matchen 18.20. Det var trötta ungdomar som kom hem till den gymnastiksal som utgjorde förläggning, och efter lite dans och godis blev det tyst rätt så tidigt.

Resultaten i gruppspelet varierade. Tjejernas förstalag vann tre matcher och förlorade mot de norska slutsegrarna. Andralaget med flera tjejer som gör sin första säsong tog ingen seger, men det var bara i en match som resultatet drog iväg ordentligt. Båda lagen mötte motståndare som var året äldre och tunga att komma förbi i försvaret. De yngre killarna, som alltså var ett helt nykomponerat lag, tog en seger under lördagen, liksom B-killarna. C-killarna imponerade på ett sätt mest eftersom båda de blivande finallagen spelade i deras grupp.

Slutspel på söndagen med första match för tjejernas andralag 08.20. Mot ett motstånd huvudet högre gjorde de en prickfri försvarsinsats och det var bara tjejerna själva som inte var imponerade; de ville förstås vinna! B-killarna åkte på blivande B-slutspelsvinnarna med turneringens längsta spelare i sin kvartsfinal och fick också de övergå till att agera hejarklack. De yngre killarna hade vuxit under natten och vann överlägset i både 1/8-del och kvartsfinal; periodvis med nästan rena 02-uppställningar. Det började dofta succé när ett oförklarligt funktionärsmisstag avgjorde semifinalen som slutade 11-12. Det blev mycket tårar, både av ilska och sorg, och ledarna fick försöka trösta och peka på den fantastiska laginsatsen, samtidigt som det yttrades en del hårda ord om kvaliteten på tävlingsorganisationen. Slutligen lekte tjejernas förstalag hem sin kvartsfinal men var egentligen inte nära mot de väsentligt större motståndarna i semifinalen.

Som alltid är det gemenskapen som gör cupresorna minnesvärda. Alla stöttar varandra och ungdomar, ledare och föräldrar bidrar på sitt sätt till en varm känsla som på alla sätt övertrumfade de kyliga nattemperaturerna på gymnastiksalens golv. 

 sundsvallsundsvall3

 

Skribent: Elin Karlsson

Westermalm handbolls sponsorer:

f52f00396f918633abea7a8664c7f1b3_eps

noticed moments

Kontakta styrelsen för att sponsra Westermalm handboll och synas här.

Postadress:
Westermalms IF HK - Handboll
Anders Trång, Kungstensgatan 42
11359 Stockholm

Besöksadress:
S:t Eriks Gymnasium, Polhemsgatan 35
11350 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0708324632
E-post: anders.trang@gmail.c...